Advertentie

Kenteken check

Aan de hand van het kenteken kunt u via het online register van het RDW gemakkelijk en snel de voertuiggegevens van een voertuig oproepen. Als u voor een nieuw of tweedehands voertuig gaat kijken is het daarom verstandig om direct het kenteken te noteren, u doet er ook goed aan het kenteken al aan de verkoper te vragen alvorens u naar een voertuig gaat kijken, in dat geval kunt u door middel van een kenteken check voorbereidend te werk gaan. Indien u dan al ziet dat er enkele dingen niet kloppen kunt u er het best voor kiezen niet eens naar de auto te gaan kijken. Natuurlijk moet u wel zeker weten dat het kenteken daadwerkelijk bij het voertuig hoort dat wordt verkocht, het is daarom verstandig om de verkoper te vragen om de kentekenpapieren.

RDW Kenteken check

Als u voor een voertuig gaat kijken moet de verkoper u minimaal de kentekenpapieren 1A en1 B kunnen tonen, kan de verkoper dit niet, dan is het voertuig mogelijk niet in orde of kloppen er dingen niet aan. De verkoper is niet verplicht om het overschrijvingsbewijs te kunnen tonen, dit is alleen nodig om de auto over te schrijven op uw naam.

Direct een RDW kenteken check doen? Klik hier voor de RDW kenteken check.

Op de kentekenpapieren kunt u onder andere de gegevens van het voertuig nalopen, zoals het model, het bouwjaar en de laatste afgifte van het voertuig (hiermee kunt u zien hoelang de verkoper het voertuig al in zijn of haar bezit heeft). Daarnaast kunt u hierop ook het chassisnummer zien en de locatie waar deze te vinden is op het voertuig. Het is erg belangrijk om altijd het chassisnummer te controleren op het voertuig, komt het chassisnummer dat vermeld staat op de kentekenpapieren niet overeen met het chassisnummer van het voertuig? Dan hoort het kenteken niet bij het voertuig en is het absoluut niet slim om dit voertuig te kopen. Niet elk voertuig heeft een chassisnummer, voertuigen als een bromfiets en een snorfiets hebben in plaats van een chassisnummer een framenummer. Aan de hand van het kenteken dat vermeld staat op de kentekenpapieren en op het voertuig kunt u een RDW kenteken check uitvoeren via de website van het RDW of via een van de vele andere kenteken check websites.

Als u voor een voertuig gaat kijken is het ook verstandig om de gegevens van de verkoper te controleren, zo hebt u bijvoorbeeld het recht op de verkoper om een identiteitskaart te vragen en de gegevens op het kentekenbewijs te verifiëren met de gegevens op de identiteitskaart, op deze manier kunt u voorkomen dat u een gestolen voertuig koopt. Komen de gegevens niet met elkaar overeen en kan de verkoper hier geen duidelijke verklaring voor geven? Laat het voertuig mooi staan en kijken verder!

U doet er ook verstandig aan om de kentekenplaten met elkaar te vergelijken, zo kan het soms voorkomen dat er valse kentekenplaten op een voertuig zijn aangebracht om bijvoorbeeld gratis te tanken. Een voertuig dient zowel voor als achter hetzelfde kentekenplaat te hebben. Niet elk voertuig heeft twee kentekenplaten, voertuigen als een bromfiets en een snorfiets hebben slechts één kentekenplaat. Voer voordat u een voertuig gaat kopen altijd een kenteken check uit, hierdoor kunt u veel vervelende verassingen voorkomen. U kunt beter het voertuig dubbel controleren en er zeker van zijn dat alles klopt dan geen kenteken check uit te voeren en de verkoper op zijn mooie blauwe ogen te vertrouwen.

Wilt u een kenteken check nu doen? Dan bent u hier zeker aan het juiste adres.

Doe de kenteken check

Menu Informatie over
Voertuiggegevens, RDW Kentekencheck, RDW Kenteken Check, RDW Kenteken, Voertuig Schorsen, Auto Schorsen, Kenteken informatie opvragen, Kenteken zoeken, Autogegevens, RDW Online, Kenteken RDW, Kenteken natrekken, Kenteken, Kenteken opzoeken, Kentekencheck, Kentekenregistratie, APK RDW, APK Kenteken