Advertentie

Kenteken overschrijven

Nadat u een overeenkomst hebt bereikt met de verkoper is het tijd om het voertuig op uw naam over te schrijven, dit kan aan de hand van de kentekenpapieren (deel 1A en 1B) en het overschrijvingsbewijs. Aan de hand van het overschrijvingsbewijs kan de medewerker van het postkantoor zien dat het voertuig daadwerkelijk in bezit is van de verkoper, het is daarom van belang het overschrijvingsbewijs op een veilige plek (bijvoorbeeld een kluis) te bewaren, aan de hand van dit bewijs kan een voertuig namelijk zonder problemen worden overgeschreven (ook als de verkoper er niet bij is). Nadat u een overeenkomst hebt bereikt met de verkoper kunt u het kenteken op het postkantoor op uw naam overschrijven.

Kentekenpapieren

Om het kenteken op uw naam te zetten dien u minimaal in het bezit te zijn voor het voor het voertuig benodigde rijbewijs, voor een bromfiets en snorfiets is dit bijvoorbeeld een AM rijbewijs en voor een auto is dit het rijbewijs B, bij het overschrijven moet u dit kenteken ook aan de medewerker kunnen tonen. Nadat het kenteken op uw naam is gezet ontvang u een vrijwaringbewijs, deze dient u aan de verkoper te geven. De verkoper kan hiermee aantonen dat het voertuig niet meer op zijn of haar naam staat. Nadat het voertuig is overgeschreven dient u deze meteen minimaal WA te verzekeren of te schorsen, daarnaast moet u mogelijk ook motorrijtuigenbelasting gaan betalen voor uw voertuig.


Doe de kenteken check

Menu Informatie over
Voertuiggegevens, RDW Kentekencheck, RDW Kenteken Check, RDW Kenteken, Voertuig Schorsen, Auto Schorsen, Kenteken informatie opvragen, Kenteken zoeken, Autogegevens, RDW Online, Kenteken RDW, Kenteken natrekken, Kenteken, Kenteken opzoeken, Kentekencheck, Kentekenregistratie, APK RDW, APK Kenteken