Advertentie

Voertuiggegevens opvragen

Als je meer wilt weten over een bepaald voertuig, dan is het handig als je hier de gegevens van kunt opvragen. Bijvoorbeeld omdat je een tweedehands auto wilt kopen, of omdat je je eigen voertuig wilt inruilen en wilt weten hoeveel dit nog waard is. De gegevens van een voertuig kun je gemakkelijk opvragen door middel van een kentekencheck. Er bestaan verschillende sites waarop je het betreffende nummer kunt invullen om alle gegevens van bij de RDW geregistreerde voertuigen op te vragen die je nodig hebt. In dit artikel lees je hoe je voertuiggegevens opvraagt.Gegegevens status voertuig

Via allerlei websites (kentekencheck.nu, rdwkenteken.net en meer) kun je via het kenteken van het voertuig de gegevens wat betreft de status opvragen. Dit houdt onder andere in dat je kunt opvragen of het voertuig misschien is gestolen of dat er een terugroepactie gaande is, of het voertuig verzekerd is voor de wettelijke aansprakelijkheid, of - indien noodzakelijk - de APK nog geldig is, wat de oorspronkelijke waarde of de inruilwaarde van het voertuig is en hoeveel eigenaren het voertuig al heeft gehad. Als je een tweedehandsvoertuig wilt kopen, is het belangrijk om alle voertuiggegevens wat betreft de status op te vragen en goed door te nemen. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan bij je nieuwe aankoop.

Gegevens jaar toelating

Met een controle van het kentekennummer is het eveneens mogelijk om op te vragen wanneer het voegtuig voor het eerst in Nederland is toegelaten. Meestal wordt het jaar 2005 aangegeven, omdat in dit jaar alle voertuigen geschouwd werden. Bij deze controle gaat het RDW na of het voertuig veilig is wat betreft verkeer en milieu.

Gewicht voertuig

Via een kentekencheck kun je eveneens opvragen hoe zwaar een voertuig is met en zonder vracht en wat het gewicht maximaal mag zijn. Dit is vooral belangrijk voor bedrijfsvervoertuigen zoals vrachtwagens. Als deze te zwaar beladen zijn, wordt dit beschouwd als oneerlijke concurrentie binnen het vrachtvervoer. Hierop kan een boete volgen.

Doe de kenteken check

Menu Informatie over
Voertuiggegevens, RDW Kentekencheck, RDW Kenteken Check, RDW Kenteken, Voertuig Schorsen, Auto Schorsen, Kenteken informatie opvragen, Kenteken zoeken, Autogegevens, RDW Online, Kenteken RDW, Kenteken natrekken, Kenteken, Kenteken opzoeken, Kentekencheck, Kentekenregistratie, APK RDW, APK Kenteken