Advertentie

Voertuig schorsen

De mogelijkheid tot het schorsen van een voertuig is redelijk nieuw en veel mensen kennen het bestaan ervan niet. Het schorsen van een voertuig is heel gemakkelijk en kan u veel geld besparen, het is daarom zeker verstandig om uzelf in te lezen over het begrip ‘voertuig schorsen’. Als u uw voertuig gedurende een lange tijd niet gaat gebruiken op de openbare weg, u hebt bijvoorbeeld een andere baan en gaat tegenwoordig met de tram en u gebruikt de auto niet maar wilt deze ook niet verkopen, of u hebt u auto bijvoorbeeld een lange tijd in de verkoop staan. In beide gevallen is het verstandig om dan het voertuig te schorsen.

Motorrijtuig schorsen

In de tijd dat uw voertuig geschorst is hoeft u geen motorrijtuigenbelasting te betalen en hoeft u uw voertuig ook niet te verzekeren. Als u uw voertuig niet schorst en er niet mee rijdt betaald u dus eigenlijk voor niets motorrijtuigenbelasting en de maandelijkse verzekeringspremie.

Het schorsen van uw voertuig kan gemakkelijk online via het RDW, het voertuig dient hiervoor wel op uw naam te staan en u dient ook in het bezit te zijn van een Digid. Het is ook mogelijk om uw voertuig bij een lokaal postkantoor te laten schorsen, deze zal dit vervolgens in het register van het RDW zetten. Het schorsen van uw voertuig is niet gratis, de kosten van het schorsen zijn afhankelijk van het soort voertuig. De kosten van het schorsen van een voertuig variëren tussen de 10 en 100 euro, voor dit bedrag is uw voertuig voor een jaar geschorst. Na dit jaar kunt u ervoor kiezen om het voertuig opnieuw te schorsen door de periode te verlengen met een jaar, u zult in dat geval weer een bepaald bedrag moeten betalen.

Gedurende het jaar dat uw voertuig is geschorst mag u niet met het voertuig op de openbare weg komen, het gebruik van het voertuig op privéterrein is wel toegestaan. Nadat uw voertuig voor een jaar geschorst is geweest zal de schorsing automatisch vervallen, u moet in dat geval weer motorrijtuigenbelasting betalen en uw voertuig minimaal WA Verzekeren. Het is van belang dat u dit niet vergeet, anders kunt u spoedig een boete van het RDW verwachten voor het niet verzekeren van uw voertuig!


Doe de kenteken check

Menu Informatie over
Voertuiggegevens, RDW Kentekencheck, RDW Kenteken Check, RDW Kenteken, Voertuig Schorsen, Auto Schorsen, Kenteken informatie opvragen, Kenteken zoeken, Autogegevens, RDW Online, Kenteken RDW, Kenteken natrekken, Kenteken, Kenteken opzoeken, Kentekencheck, Kentekenregistratie, APK RDW, APK Kenteken